Matematik

Andengradsligninger

08. februar 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen : netop har en løsning som den nedenunder

ax2+2x+c=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

At der er netop een løsning til ligningen, betyder, at d = 0 . Udtryk det ved hjælp af koefficienterne i ligningen.


Svar #2
08. februar 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

 Vil du gerne forklare mig det, forstår det ikke  udover med deskriminanten skal være 0 :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opskriv udtrykket for diskriminanten og sæt det lig med 0. Det giver en sammenhæng mellem a og c, som skal være opfyldt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2011 af mathon

   d = b2 - 4ac = 0
         22 - 4ac = 0

         4 - 4ac = 0

         1 - ac = 0

          a·c =  1


          

        


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.