Matematik

Hjæææælp aflevering med andengradsligninger...

09. februar 2011 af smølfi (Slettet)

Hej.

Hvis a, b eller c er ukendte størrelser hvordan beregnes den så? for et stykke lydende sådan x2-18x-63=0 hvordan beregnes det??

Resultatet skal blive -3, 21

Håber på hurtig hjælp fra alle jer søde dejlige mennesker ude i æteren!!!

knus


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2011 af mathon

                         spørg mere kvalificeret


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. februar 2011 af mathon

en reduceret, ordnet og normeret andengradsligning

                                 x2 + ax + b = 0    
har for
                   (a/2)2 - b = 0

                                                 løsningen
                                                                        x = -(a/2)

har for
                   (a/2)2 - b > 0

                                                 løsningerne
                                                                        x = -(a/2) ± √((a/2)2 - b)

  er   (a/2)2 - b < 0 har     x2 + ax + b = 0    ingen reel løsning


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2011 af KarinaLarsen (Slettet)

a er som regel den med x2, b er x og c er den uden noget. I dit tilfælde a = x2, b = 18x og c = 63, har du evt. prøvet det ? (-:


Svar #4
09. februar 2011 af smølfi (Slettet)

Hej Karina...

takker pænt:-)


Skriv et svar til: Hjæææælp aflevering med andengradsligninger...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.