Matematik

Ligning for planen

09. februar 2011 af davidaff (Slettet)

Hej, jeg er meget i tvivl om denne opgave:

To linjer l og m i rummet er bestemt ved:

l: (x,y,z)= (0,1,6)+t*(-3,1,2)

m: (x,y,z)= (9,1,7) + s(3,2,5)

Bestem en ligning for den plan, som l og m udspænder.

Håber i kan hjælpe mig, mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2011 af NejTilSvampe

 den opgave er da formuleret sært. To linjer udspænder da ikke et plan.

Hvis jeg skulle gøre et gæt, så tror jeg de mener at du skal finde det plan der indeholder begge linjer. tag vektorproduktet af de to retningsvektorer, så har du normalvektoren til planen. Indsæt så en af de to stedvektorer, i ligningen for planen. Og tjek til sidst om den anden stedvektor passer ind.


Svar #2
09. februar 2011 af davidaff (Slettet)

Tusind tak for dit svar!:)

Jeg har fået vektorproduktet til at være (1,21,-9), og dette indsætter jeg i planens ligning:

1(x-x0)+21(y-y0)-9(z-z0)=0

men forstår ikke helt hvad du mener med at se om det andet punkt passer ind?:S

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2011 af NejTilSvampe

 du skal jo vælge et af punkterne til at sætte ind som x0,y0 og z0.

Bagefter ser du så om du får udtrykket til at give 0 ved at sætte det andet punkt ind på x,y og z's plads.


Svar #4
09. februar 2011 af davidaff (Slettet)

Ok, mange tak for din hjælp, jeg får netop 0 ved at indsætte punkterne:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2015 af kemifag (Slettet)

hvad er det andet punkt?


Skriv et svar til: Ligning for planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.