Matematik

Bestemmelse af to ting .. (Svær)

09. februar 2011 af JeppesenPeter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Af en rapport fra sundhedsstyrelsen fremgår det, at sammenhængen mellem husradonkoncentrationen og stueradonkoncentrationen i enfamiliehuse er givet ved udtrykket:

log(H) = 0.227 + 0.992 * log(S) ,
hvor H er husradonkoncentrationen (målt i Bq/m3) og S er stueradonkoncentrationen (målt i Bq/m3).

a) Bestem husradonkoncentrationen som funktion af stueradonkoncentrationen, og bestem, hvor mange procent husradonkoncentrationen stiger med, når stueradonkoncentrationen stiger med 20 %

Nogen der vil hjælpe? Jeg ved at jeg skal isolere noget, i retning af dette :

Jeg har isoleret H, ved at sige log(H) = log(100.227)+log(S0.922) → log(H)=log(100.227*S0.922)


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2011 af peter lind

Du kan ikke bare erstatte 0,227 med log(100.227) slå op på din lommeregner i stedet.  Det samme gælder for det andet led. Brug at log(ab) = b*log(a)


Svar #2
09. februar 2011 af JeppesenPeter (Slettet)

Hmm, så jeg skal sætte det op ifølge den lov - log(ab) = b*log(a) - du har givet der?

Fordi jeg er helt på bar bund i denne opgave ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2011 af peter lind

Slå op på din lommeregner tallet c, hvor det gælder log(c) = 0,227. Du har nu på højre side log(c) + 0,992*log(S) Brug log(ab) = b*log(a) på det sidste led. Brug derefter at log(d*e) = log(d)+log(e)


Skriv et svar til: Bestemmelse af to ting .. (Svær)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.