Matematik
Hjælp!.
Heej jeg sidder med en mat-aflevering hvor der er nogle af opgaverne jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe an..
opgave 1:
En funktion f er bestemt ved (x)=-6x^2+6x.
Bestem integralet ∫_0^1f(x)dx, og giv en geometrisk fortolkning af resultatet.
Jeg får integralet til at være 1, kan det passe?
Også ved jeg ikke hvordan jeg gribe det med den geometriske forklaring an, da jeg ikke har haft sådan en opgave før :/
Opgave 2 og 3 er vedhæftet :)
Håber nogen kan hjæælpe! )
Svar #1
10. februar 2011 af klimasven (Slettet)
1 er fin.
Hvis du kikker på http://www.wolframalpha.com/input/?i=-6x^2%2B6x kan du se at du har fundet arealet af den positive del af parablen.
Svar #2
10. februar 2011 af x00 (Slettet)
Hvad vil det så sige at give en geometrisk fortolkning af resultatet?
Svar #4
10. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
Opg 2.
a) Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen
y = g(x) = f'(x0)·(x -x0) + f(x0)
b) Det søgte areal er
A(M) = 0∫2 (g(x) - f(x)) dx , hvor g(x) er forskriften for tangenten.
Opg 3.
Løs ligningen f(x) = g(x) . Ligningen har to rødder, a og b, hvor a < b . Det s8gte areal er da
A = a∫b (g(x) - f(x)) dx
Svar #5
10. februar 2011 af x00 (Slettet)
#3:
hvilken anden tråd?
#4:
er godt klar over at jeg skal ruge tangentligningen, men blvier fovirret når jeg skal indsætte tallene :/
Svar #6
10. februar 2011 af x00 (Slettet)
Har lavet den med tangent ligningen, men mangler den med arealet, så det ville være super hvis der var nogen der ville hjælpe, da det haster :)
Svar #7
10. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#5
Du havde oprettet den samme opgave i en tidligere tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=969989
Du skal beregne f'(x0) og f(x0) og indsætte disse i tangentligningen.
Svar #8
10. februar 2011 af x00 (Slettet)
Upss, vidste ikke at den ande tråd var oprettet, men TAK! :))
Skriv et svar til: Hjælp!.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
