Matematik

Husbyggeri

11. februar 2011 af Dising (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg sidder med en opgave som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til.

opgaven er vedhæftet som et word.doc

tusinde tak for hjælpen :)


 

Vedhæftet fil: Husbyggeri.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2011 af Danielras (Slettet)

Start med at find det samlede areal (dvs. den gamle grund). Du ved at de to nye grunde er lige store så du kan bare dividere det fundne areal med to.

For at finde det samlede areal får du brug for at regne lidt på de to trekanter du kan se.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2011 af SuneChr

Kald den manglende side i trekanten (ved CD) for y  Der gælder så:.  92 + y2 = 152  Arealet af trekanten er  ½*9*y  som du trækker fra trapezet med  arealet (30 + 40+y )*½*(70 + 9)  Så skulle resten være en leg.

Arealet af et trapez = sum af de parallelle sider gange den halve afstand.


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. februar 2011 af SuneChr

Lad linien parallel med |AB| i afstanden x fra |AB| skære |AE| og kald skæringspunktet S. Vi har nu to ensvinklede (og retvinklede) trekanter hvorom der gælder:    h / (10 + 5√7)  = x / 79       (h er stykket fra S til skæringen af den vandrette linie gennem A og parallel med |BC|). Trapezformlen giver os en ligning til: (2 * 30 + h) * ½ * x = det halve areal som blev fundet i starten.  Hermed er to ligninger med to ubekendte, hvoraf x har interesse.


Brugbart svar (2)

Svar #4
13. februar 2011 af SuneChr

Beklagelig regnefejl:   y skal ikke være 5√7 men 12. Sorry. Det vil selvfølgelig forplante sig i resten af beregningerne, men princippet er det samme.  : )


Brugbart svar (2)

Svar #5
13. februar 2011 af SuneChr

Med mine bedste maskinelle udregninger skulle x med 3 dec. blive   44,069 .


Svar #6
14. februar 2011 af Dising (Slettet)

tusinde tak for hjælpen :)

det var en kæmpe hjælp ...tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
14. februar 2011 af SuneChr

Arealet af hver af de to nabogrunde bliver  1592,5  m2

Skellet, som er parallelt med |AB| og |DE|, skal ligge 44,069 m fra |AB|               eller

45,746 m fra A ad linien |AE|,  dvs.  |AS|  =  45,746 m.   (Pythagoras).

I praksis:  mål 44,069 m ud ad |BC| og 45,746 m ud ad |AE| og forbind de to punkter med en linie. Dette er skellet !


Svar #8
14. februar 2011 af Dising (Slettet)

Tror du misfortod mit spørgsmål..

Du skrev denne linje længere oppe, og det er det jeg ikke forstår. Jeg er ikke sikker på hvordan jeg for de to ensvinklede (og retvinklede) trekanter

"Lad linien parallel med |AB| i afstanden x fra |AB| skære |AE| og kald skæringspunktet S. Vi har nu to ensvinklede (og retvinklede) trekanter."


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. februar 2011 af SuneChr

# 8  De to ensvinklede trekanter:   Kald linien gennem A og parallel med |BC|  for λ1

og linien gennem S og parallel med |AB|  for λ2  og skæringspunktet for λ1 og λ2 for T 

Forlæng |AB| nedefter til et punkt Q så |BQ| = 52 og er parallel med |DE|.

Nu er der to ensvinklede (og retvinklede) trekanter:  ATS  og  EQA  hvorom gælder:

 |ST| / |AQ|  =  |AT| / |EQ|  =  |AS| / |AE|


Brugbart svar (1)

Svar #10
14. februar 2011 af SuneChr

x  =  |AT|  er den positive løsning i:          (11 / 79) * x2  +  30 * x  -  1592,5  =  0


Svar #11
15. februar 2011 af Dising (Slettet)

Du kunne ikke lave en tegning, så jeg kan se hvad du mener?

Det ville virkelig være en stor hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #12
15. februar 2011 af SuneChr

.


Svar #13
15. februar 2011 af Dising (Slettet)

Kan godt se det...

tusinde TAK... Du har været utrolig hjælpsom og tak for de du gad at hjælp mig :)


Skriv et svar til: Husbyggeri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.