Spansk

ordniveau - rettelse ;)

11. februar 2011 af blondie07 (Slettet)

Hey Folks!

Har vedlagt øvelse 1 som i meget gerne må kigge på og evt komme med kommentarer eller rettelser ;)

Øvelse 1
Analyser følgende sætning ned til ordniveau

Cuando regresó de Francia le dijo a su padre: “No me gustan tus extravagancias.”
 

Cuando =

regresó = verbum ´/ verballed

de = præp

Francia = Sb

le = pers. pronomen

dijo = verbum / verballed

a = præp

su =

padre = Sb

no =

me = pers. pronomen

gustan = verbum / verballed

tus =

extravagancias =

Resten er jeg i tvivl om, nogle ideer?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2011 af munequita (Slettet)

Hvis du bare skal analysere hvert ord for sig så kan ordbogen vel hjælpe dig.

extravagancias: navneord

cuando: enten konj. eller adv.  i dette tilfælde konj.

osv....


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. februar 2011 af jbmm (Slettet)

Grundlæggende for en analyse ned til ordniveau omfatter:
1.  først en analyse i primære led (7 led: grundled/udsagnsled/genstandsled/hensynsled/omsagnsled til grundled/omsagnsled til genstandsled og biled/adverbial)
2. hvad leddet består hvert led af (ét ord, flere ord, sætning, infinitiv)
3. derefter findes ordklassen af hvert enkelt ord.
Bemærk at jeg har anvendt danske grammatiske betegnelser, som du selv kan oversætte til latin.

Ex:
Cuando regresó de Francia le dijo a su padre: “No me gustan tus extravagancias.”
Hovedsætning: le dijo a su padre:  “No me gustan tus extravagancias.”
Bisætning/ledsætning (tidsbisætning): Cuando regresó de Francia

Analyse af hovedsætningen:
le (hensynsled) dijo (grundled og udsagnsled) a su padre (hensynsled (forholdsordsforbindelse)): “No me gustan tus extravagancias.” (genstandsled)

le: hensynsled/dativ (per. stedord)
dijo: grundled og udsagnsled (udsagnsled (3.person. ental, præteritum), implicit grundled)
a su padre: hensynsled/forholdsordsforbindelse (a: forholdsord, su: ejestedord, padre: navneord)
"No me gustan tus extravagancias": genstandsled (bestående af en sætning, som du selv kan analysere ned til ordniveau)

Bisætning/ledsætning: Cuando regresó de Francia
Skal analyseses på lignende måde.


 


Skriv et svar til: ordniveau - rettelse ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.