Matematik

Integralregning

13. februar 2011 af LiseHanse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :-)

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal integrere en funktion med håndkraft, da jeg skal beregne volumen.
Jeg skal derfor gå efter denne sætning:

V=π∫^b_a(f(x))^2 dx

Mit a er 0 og mit b er 6

f(x)=-2x+5

Håber i kan hjælpe mig

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2011 af SuneChr

.


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. februar 2011 af SuneChr

Kvadrér f(x).    Brug derefter reglen  ∫ xn dx  =  x n+1/ (n + 1)


Svar #3
13. februar 2011 af LiseHanse (Slettet)

Vil du så lade vær at bruge den sætning, jeg havde tænkt mig at bruge? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. februar 2011 af SuneChr

V  =  π * ( (4/3)*63 - 10 * 62 + 25 * 6 )      Ikke sandt ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. februar 2011 af SuneChr

# 3 Hvilken sætning?


Svar #6
13. februar 2011 af LiseHanse (Slettet)

 Den hedder sætning 15 i min grundbog: V=π∫^b_a(f(x))^2 dx


Brugbart svar (2)

Svar #7
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal beregne integralet, som du har skrevet op i #0. Indsæt funktionen f(x), kvadrer den, og benyt så formlen i #2 til at bestemme en stamfunktion til integranden. Indsæt grænserne, og du skulle få resultatet i #4.


Brugbart svar (2)

Svar #8
13. februar 2011 af SuneChr

( - 2x + 5 )2  =  4x2 - 20x + 25   Dén skal du så finde stamfunktion til ved at bruge # 2


Svar #9
13. februar 2011 af LiseHanse (Slettet)

Okay. Tak for hjælpen :) 


Svar #10
13. februar 2011 af LiseHanse (Slettet)

 Ved i så også hvordan man finder kurvelængden  med håndkraft? :)


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Kurvelængden af hvad? Du må være lidt mere præcis i dine spørgsmål.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.