Matematik

Trekanter - afstand

14. februar 2011 af gym99 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg står med et problem.

Opgaven lyder sådan:

Trekant (et) har hjørnerne A (-2,0) B (1,5) C (2,-1)

Trekant (to) har hjørnerne D (-2,1) E (2,2) F (-1,-1)

Hvilken af de to trekanter er størst og hvor mange procent er denne større end den anden.

 -------------------------------

Jeg har så valgt at bruge afstandsformlen

AB: Kvadratrod (1-(-2)) opløftet i 2 + (5-0) opløftet i 2 = kvadratrod 34 = 5,84095

 -------------------------------

Skal jeg så regne afstandene AB, BC, CA, DE, EF, FD og bagefter beregne arealet, for at vide hvilken der er størst og hvor mange procent den er større end den anden?


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn vektorerne AB og AC . Arealet af trekant ABC kan da beregnes som TABC = (1/2)·|AB×AC| . Tilsvarende kan arealet af trekant DEF beregnes, og de to trekanters arealer kan da sammenlignes.


Svar #2
14. februar 2011 af gym99 (Slettet)

@Andersen, tak for svaret, jeg vender tilbage senere hvis der skulle være nogle problemer.


Skriv et svar til: Trekanter - afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.