Matematik

pH=-logc

15. februar 2011 af AReinholdt (Slettet) - Niveau: B-niveau

pH=-log(c)

Gør rede for at hvis c gøres 100 gange større, så bliver pH formindsket med 2.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

log(x*100) = log(100) + log(x) = log(10) + log(10) + log(x) = 1 + 1 + log(x) = log(x) + 2

Overfør selv til minuslog.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2011 af SuneChr

pH                   c

- 3      - log 1 000

- 4      - log 10 000

- 5      - log 100 000


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2011 af mathon

                 pH = -log(c)

                 pHny = -log(102·c) = -(log(102) + log(c)) = -(2log(10) + log(c)) = -2 - log(c) = -log(c) - 2 = pH - 2


Skriv et svar til: pH=-logc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.