Dansk

SSO klage

16. februar 2011 af Rehko (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hey folkens.

Hvordan fungere klage systemet? Hele min klasse der har skrevet i faget dansk, 

og som har haft samme censor er blevet hårdt bedømt ifølge min lærers udsagn.

Altså hvis hun har givet 7 har censoren givet 4 osv. Hele vejen igennem.

Hvis man klager over ens karakter, og fx. hvis man har fået 7 af ens lærer og 02 af censor, og de så er blevet enige om et 4 tal, hvordan fungere en klage så?

Bliver opgaven så sendt videre til næste censor, og er det så dennes karakter, der tæller eller kan man ikke miste noget? Altså kan man i situation risikere at få lavere end første karakter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2011 af mangagirl (Slettet)

Står faktisk i den samme situation og kunne rigtig godt tænke mig at vide om hvis man klaget, kunne det så skade ens karakter endnu mere? Har endelig også skrevet i dansk A, og fik 4, det er noget lort når man ved at man fortjener mere, men jeg tør næsten ikke klage, fordi hvad nu hvis de sender den til en anden censor, som er værre end den første -.-' 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

Ved sådanne klagesager kan man typisk ikke få en lavere karakter ved en ny bedømmelse.

Men du skal muligvis skrive en helt ny SSO.

Snak med din studievejleder om det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2011 af JJ-cool (Slettet)

Din lærer har begået en meget alvorlig formel fejl, i og med hun ikke har bakket op om den karakter, hun er gået med til. Dette er faktisk en  tjensteforsømmelse, fordi det er fremhævet adskillige gange i procedurerne, at faglærer loyalt skal bakke op om den karakter, man har været med til at give

Du skal skrive en sagligt og objektivt begrundet klage, hvor du  ud fra de faglige mål for opgaven argumenterer for, at manglerne og svaghederne ikke er i overensstemmelse med den karakter, du har fået.
Det hjælper ikke, at du siger, at din lærer har udtrykt kritik af censors bedømmelse - dermed kan du give hende/ham problemer  i forhold til rektor, og det er ikke en objektiv bedømmelse - Det hjælper heller ikke at skrive hvor mange kræfter og hvor meget tid, du har investeret - kun faglige argumenter tæller
Rektor vurderer ud fra din klage, hvorvidt der er berettiget tvivl om bedømmelsen, hvis ja sendes den til ombedømmelse, hvor du kan risikere at få en lavere karakter.

censor og faglærer skal endvidere komme med en begrundelse for deres bedømmelse, hvor din faglærer skal argumentere for den givne karakter.

hvis der ikke har været enighed om karakteren - og det får du aldrig at vide, er det rektor, der fastsætter karakteren,  idet han ved ulighed skal vægte i retning af censors afgivne karakter.
 
det er idag sådan, at karakteren ved ombedømmelse tæller, uanset om den er lavere end den først givne. Det er altså ikke længere muligt at vælge den højeste, hvis der er forskel

Ny opgave gives kun, hvis der er tale om beviseligt formelle fejl i forhold til opgaveformulering, vejledning osv - ellers ikke. Du skal altså bevise, at dine vejledere har begået fejl, fx givet dig en opgave, der ikke er inden for det, I har talt om, eller hvis du ikke har kunnet få vejledning osv.

Således er procedurerne. jeg er selv censor på SSO


Svar #4
16. februar 2011 af Rehko (Slettet)

 @JJ-Cool

Jeg har formuleret mig forkert, det er min opfattelse at klassen er hårdt bedømt i forhold til andre fag. Min lærer har ikke udtalt noget om hvad censoren har givet.

Og tak for dit dybdegående svar.


Skriv et svar til: SSO klage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.