Matematik

Væksthastighed

16. februar 2011 af KristianMJ (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Differentialkvotientien f'(x0) angiver tangentens hældningskoefficient eller væksthastigheden i punktet (x0,f(x0) ) dvs. at Væksthastigheden for grafen med ligningen f(x)=x^5+2x^2-4x i punktet (2,f(2)) er: f^' (x)=5x^4+4x-4=5·2^4+4·2-4=84 så væksthastigheden er 84?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

Nemlig. Jeg ville skrive

f '(x) = 5x^4 + 4x - 4 ⇒ f '(2) = 5·2^4 + 4·2 - 4 = 84

eller måske endda

f '(x) = 5x4 + 4x - 4 ⇒ f '(2) = 5·24 + 4·2 - 4 = 84

siden f '(x) ikke er det samme som f '(2)


Skriv et svar til: Væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.