Matematik

Differentieringseksperter

19. februar 2011 af tusindtakforhjælpen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle hjælpsomme sjæle,

Jeg har et spørgsmål vedrørende differentialregning

Jeg ønsker at differentiere denne funktion: f(x) = 2x^2 * 3x^4

Umiddelbart vi jeg sige, at resultatet bør være: g’(x) = 4x ·3x^4 – 2x^2 · 12x^3, men lommeregneren siger 35x^5.

Kan nogen forklare hvorfor? :-)

På forhånd tak,

Sarah


Brugbart svar (3)

Svar #1
19. februar 2011 af mathon

              f ’(x) = 4x ·3x4 + 2x2 · 12x3 = 12x5 + 24x5  =  36x5


Svar #2
19. februar 2011 af tusindtakforhjælpen (Slettet)

Tak skal du have :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2011 af femsen (Slettet)

f(x) = 2x2 * 3x4

f'(x) = 36x5


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Benyt, at f(x) = 2x2·3x4 = 6x6


Skriv et svar til: Differentieringseksperter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.