Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjæælp!

20. februar 2011 af Parq

Sidder fast ved en opgave der lyder:

Hvis vi antager at restauranten holder åbent 6 dage i ugen, betyder det at der er i alt 24 åbningsdage/mdr. Når ledelsen hævder at der mangler 2,5 besøgende gæster pr. åbningsdag for at nå en tilfredsstillende nulpunktsomsætning på ca. 500.000 kr./mdr., hvad er så den kalkulerede nulpunktsomsætning pr. besøgende gæst, når månedsomsætningen i dag ligger på 392,000 kr.?

Jeg har gjort det at jeg først har prøvet at finde forskellen på 392,000 kr og 500.000 = 108.000. Dvs. at Restauranten mangler at hente 108.000 kr. om måneden hjem.
Da jeg nu ved at der mangler 2,5 besøgende gæster pr. åbningsdag, skal jeg finde ud af hvor mange gæster om måneden vi mangler: 24 * 2,5 = 60 pers. pr. mdr.

For nu at finde ud af hvor meget den kalkulerede nulpunktsomsætning pr. besøgende gæst pr. dag, skal være for at nå hjem med 500.000 kr/mdr. skal vi sige: 108.000/60 = 1800 kr. Dvs. en person pr. dag påvirker restauranten med 1800 kr

Nu er jeg gået lidt i stå, jeg er godt klar over jeg ikke skal bruge det sidste afsnit jeg skrev. Men er kørt lidt ud i et sidespor, og håber på hjælp


Skriv et svar til: Hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.