Matematik

cirklens centrum

21. februar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Se billedet.

Hvorfor giver centrum (a,b) = (-2,3) kan simpelthen ikke se det! har jeg skrevet noget forkert eller sådan noget???

Vedhæftet fil: Untitled11111111.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2011 af Duffy

Hvis du kigger på formlen i din bog, vil du se, at

cirklens ligning er på formen

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

BEMÆRK at der står minus ( - ) foran hhv a og b, som er tallene for dit centrum

herved SKAL du aflæse centrum koordinater til (x,y) = (a, b)

(Hvis der stod PLUS,  ville centrum være (x,y) = (-a, -b) ).

[...og radius aflæses til at være r]

Hvis du stadig ikke forstår det, så prøv at udlede formlen for cirklens ligning, så vil du bedre forstå HVORFOR der er de fortegn der er ...


Svar #2
21. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvorfor bliver (x+2)^2 til (x-(-2))^2 når y forbliver det samme (y-3) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2011 af Duffy

- - = +

"minus minus er lig med plus"


Svar #4
21. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

det ved jeg godt, men er der ikke lige kommet et minus for meget på??? fra (x+2) til (x-(-2) burde der ikke stå (x-2) ????


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2011 af NejTilSvampe

 -(-2) = -1*(-2) = +2

(x-(-2)) = (x+2)


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. februar 2011 af Duffy

" (x+2) til (x-(-2) burde der ikke stå (x-2) "

BURDE ?????????????????? ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Matematik er IKKE en gættekonkurrence.

Hvordan i alverden kan du dog få (x+2) til at blive til (x-2) ????????????????????????????

Sig mig, KAN DU IKKE FÅ DIN LÆRER TIL AT FORKLARE DIG DET? Det er derfor han er der.


Svar #7
21. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

duffy chilllax, har prøver han siger bare at jeg skal bytte om på + og - når jeg skriver cirklens centrum, det ville sikkert også være lettest, men vil gerne forstå hvorfor - synes bare ikke det giver nogen mening. der er ingen grund til at blive sur eller skrive med store bogstaver.


Svar #8
21. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

har cirklen:

x^2+4x+y^2-6y-23=0

det har jeg omskrevet til:

(x+2)^2+(y-3)^2=23+4+9

ligningen for cirkelperiferien:

(x-a)^2+(y-b)^2=r^2

problemet er at jeg ikke ved hvordan jeg  laver  min ligningen om til ligning for cirkelperiferien.


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du har kørt med dette fortegnsproblem i en anden opgave også.

Cirklens ligning er, som Duffy skriver i #1

(x -a)2 + (y -b)2 = r2 , eller

(x + (-a))2 + (y + (-b))2 = r2 ,

hvor (a , b) er cirklens centrum og r dens radius, og opgaver med cirkler (og kugler) går derfor ud på at skrive ligningen på denne form, så man kan aflæse centrums koordinater og radius,

Når der forekommer et led som for eksempel (x+2)2 , kan du så direkte aflæse at -a = 2, og dermed a = -2 .

I et led som (y-3)2 aflæser man så direkte, at -b = -3, og dermed b = 3 .


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. februar 2011 af NejTilSvampe

 hvad er en cirkelperiferi? Og hvordan ser ligningen (x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2  ud i et koordinatsystem?


Svar #11
21. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

har regnet cirkelperiferien med rødt :D paint <3

Vedhæftet fil:Untitled11111111.png

Svar #12
21. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

og tak for svaret andersen, (x + (-a))2 + (y + (-b))2 = r2  kommer sgu til at stå i min bog i stedet for (x -a)2 + (y -b)2 = r2


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. februar 2011 af NejTilSvampe

#12 :p hehe hvis det virker for dig xD

#11 - ja det er korrekt. Og hvordan ser ligningen (x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2  ud ? For mig ligner det UTROLIG meget det du har tegnet i paint ;) 


Svar #14
21. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

haha det shit virker 100% for mig :))) ser vel cirkelformet ud xD


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. februar 2011 af NejTilSvampe

den ligning du har fundet 

(x+2)^2+(y-3)^2=23+4+9 = 62

Er ligningen for din cirkelperiferi.


Svar #16
21. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

jaja det ved jeg godt :D


Svar #17
21. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

problemet var at jeg ikke kunne bestemme fortegnet på C(a,b)


Svar #18
21. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

så tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #19
22. februar 2011 af Duffy

Har du så nu fået styr på fortegns-roderiet?

Forklar mig så lige forskellen på

(x + (-a))2 + (y + (-b))2 = r2

og

(x - a)2 + (y - b)2 = r2


Svar #20
22. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

det er det samme


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.