Matematik

Noget med en trekant, cosinus og sinus

21. februar 2011 af chokolade1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Okay, opgaven lyder sådan her:

I en retvinklet trekant er a=17 og vinkel B=45,3 grader.

Beregn b, c og vinkel A.

Nogen der kan komme med en god forklaring på hvordan jeg skal finde b,c og A? Er godt klar over det noget med cos og sin, men jeg kan, for at være helt ærlig, bare ikke finde ud af det. Skyldes måske jeg aldrig fik det forklaret ordentligt...


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man må gå ud fra, at det er vinkel C, der er den rette vinkel, så man kender den ene vinkel og den hosliggende katete. Den anden vinkel B findes af trekantens vinkelsum. Benyt udtrykkene for sin og cos til en vinkel i en retvinklet trekant til at finde c og b .


Svar #2
21. februar 2011 af chokolade1 (Slettet)

 Det forstod jeg ikke ret meget af, må jeg ærligt indrømme :(


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du må have hørt om formlerne for sin og cos i en retvinklet trekant:

sin(A) = a/c , cos(A) = b/c , sin(B) = b/c , cos(B) = a/c .

Her kender du A og a og indirekte også B = 90º-A, så c kan findes og dermed også b.


Svar #4
21. februar 2011 af chokolade1 (Slettet)

 Hvad er A så her? Og hvordan skal jeg så bruge formlerne?...


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Sorry, du kender vinkel B og dermed indirekte vinkel A = 90º -B .

Brug formlerne til at isolere de ukendte sider. I formlen cos(B) = a/c kendes B og a, så c kan findes.  Dernæst kan b så findes af sin(B) = b/c .


Svar #6
21. februar 2011 af chokolade1 (Slettet)

 Kan du ikke lige prøve og vise mig det med udregninger? Er totalt lost... 


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man finder c = a/cos(B) og b = c·sin(B) = a·sin(B)/cos(B) = a·tan(B)


Svar #8
21. februar 2011 af chokolade1 (Slettet)

 det hjalp faktisk :) TAK! :D


Skriv et svar til: Noget med en trekant, cosinus og sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.