Matematik
Log(2)/log(a)=50
10. maj 2005 af
Sampairo (Slettet)
Hvordan løser man funktioner af sådanne typer?
jeg vil gerne have den teoretiske forklaring, så jeg bedre kan forstå det.
find a
log(2)/log(a)=54
og
(log x)^2 + 5(log x) = 10.
På forhånd mange tak for hjælpen.
jeg vil gerne have den teoretiske forklaring, så jeg bedre kan forstå det.
find a
log(2)/log(a)=54
og
(log x)^2 + 5(log x) = 10.
På forhånd mange tak for hjælpen.
Svar #1
10. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)
log(2)/log(a)=54
<=>
log(2)/54=log(a)
<=>
a=10^(log(2)/54)=1,0129...
Hvis log står for den naturlige logaritme opløfter du selvf. til e i stedet for 10.
--
(log x)^2 + 5(log x) = 10.
Her har vi en skjult andengradsligning. Sæt logx=t, og du får
t^2+5t=10.
Løs for t, og du har logx, så kan du finde x bagefter.
<=>
log(2)/54=log(a)
<=>
a=10^(log(2)/54)=1,0129...
Hvis log står for den naturlige logaritme opløfter du selvf. til e i stedet for 10.
--
(log x)^2 + 5(log x) = 10.
Her har vi en skjult andengradsligning. Sæt logx=t, og du får
t^2+5t=10.
Løs for t, og du har logx, så kan du finde x bagefter.
Skriv et svar til: Log(2)/log(a)=50
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
