Kemi

Ascorbinsyre i C-vitaminpiller

23. februar 2011 af femsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem den stofmængde NaOH, der er tilsat ved ækvivalenspunktet (8,5 mL NaOH) og dermed den stofmængde der er i 5 stk. C-vitaminpiller.
Er det korrekt at regne de 8,5 mL om til gram (hvilket jeg får til 10,578 g)?, og så bruge formlen: n = m / M, hvorved jeg så får n = 0,264 mol?

Bestem den stofmængde ascorbinsyre, der er i 5 stk. C-vitaminpiller.
Er dette ikke det samme som ovenstående opgave? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Skriv hele opgaven ind. Vi ved ikke, hvilke oplysninger du har og kan derfor ikke fortælle dig, hvordan opgaven skal løses. Jeg skyder på, at det er forkert, da du med garanti har en koncentration af NaOH-opløsningen.


Svar #2
23. februar 2011 af femsen (Slettet)

Jeg har nu fundet ud af den første. Stofmængden NaOH der er tilsat ved ækvivalenspunktet er 9,426 * 10^-4 mol.

Den anden kan jeg stadig ikke se mig ud af.

Vedhæftet fil:kemi.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det ser ud som om at ascorbinsyre og NaOH reagerer i forholdet 1:1, så derfor må n(ascorbin) = n(NaOH)


Skriv et svar til: Ascorbinsyre i C-vitaminpiller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.