Matematik
Integraler
Jeg ved godt, hvad det vil sige at integrere. Jeg kender de fleste metoder (integration ved substitution, partiel integration etc.)
MEN jeg har et spørgsmål:
Hvad står dx for i integralet:
∫f(x)dx
Betyder det, at jeg integrerer mht. x? Og hvad betyder det , hvis man skal forklare det med ord? Når vi bruger integration ved substitution, ændres dx til dh (altså en given uafhængig variabel). Er der nogen, der kan forklare udtrykkets betydning. Også matematisk gerne.
Lige et lille spørgsmål om differentiering.
Når man skriver:
dy/dx
betyder det så man differentierer y mht. til x? Vi bruger nemlig ikke skrivemåden i matematik.
Svar #1
23. februar 2011 af SuneChr
dy / dx er grænseværdien for ( f(x0 + h) - f(x0)) / h for h → 0 og hedder differentialkvotienten af y m.h.t. x.
dy / dx = f´(x) dvs. dy = f´(x) dx så vi samler (integrerer) alle infinitesimale bidrag til
f(x) = ∫ dy = y = ∫ f´(x) dx
Det lange integraltegn er egentlig et langt S, som står for sum.
Svar #2
23. februar 2011 af placebo321 (Slettet)
dy = f´(x) dx så vi samler (integrerer) alle infinitesimale bidrag til
Kan du forklare dette lidt grundigere? Hvad er meningen med at få dx over på højre side? Og hvorfor er dy = f´(x) dx alle infinitesimale bidrag?
Svar #3
23. februar 2011 af placebo321 (Slettet)
Du siger også:
f(x) = ∫ dy = ∫ f '(x) dx
Hvorfor skal man skrive dx?
Svar #4
23. februar 2011 af mathon
b
limes ∑f(xi)Δx ≈ a∫bf(x)dx hvor dx er infinitesimal
Δx→0 i=a
som knytter an til den middelsum med infinitesimal intervalbredde dx, som integralet er defineret som
Svar #5
23. februar 2011 af placebo321 (Slettet)
Kan du forklare det på en anden måde, for jeg forstår det ikke. Vi lærer ikke begreberne i gymnasiet. Kun regnemetoderne og beviserne. Hvad betyder infinitesimal?
Svar #6
23. februar 2011 af SuneChr
Den geometriske tolkning af det bestemte integral er som bekendt arealet af punktmængden afgrænset af funktionen, x-aksen og integrationsintervallet.
Omkring et punkt x0 på x-aksen lægges et interval af bredden |x - x0| < ε, hvor ε → 0, men dog stadig positiv. f(x0) er den til x0 svarende y-værdi, og dette smalle, infinitesimale, rektangel, har arealet f(x)*|x - x0| , eller, når intervallet under grænseovergangen bliver til (dx), f(x)dx. Ved at summere alle disse "små" produkter sammen, fås det samlede areal, eller værdien af det bestemte integral. Derfor skal (dx) med som en faktor til alle bidragene til summen.
Skriv et svar til: Integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
