Matematik

sinusfunktion

23. februar 2011 af Sanv (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hvordan finder jeg x udfra udtrykket: f(x)=A*sin((2π(x-C))/B)+D

Jeg har fået A,B,C og D givet, så spørgsmålet er hvordan jeg finder x'et?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man har y = A·sin((2π(x-C))/B)+D , så

sin((2π(x-C))/B) = (y-D)/A , hvorfor

(2π(x-C))/B = sin-1((y-D)/A) , og dermed

x = C + (B/(2π))·sin-1((y-D)/A)


Svar #2
23. februar 2011 af Sanv (Slettet)

men jeg kender ikke ikke y værdien, hvordan kan jeg så finde x når jeg heller ikke kender y? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2011 af mathon

               du udtrykker x som en funktion af y

                                                    x(y) = C + (B/(2π))·sin-1((y-D)/A)


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #5
23. februar 2011 af Sanv (Slettet)

Jeg har ikk nogen opgaveformulering, det er databehandling af nogle resultater fra fysik.

Det er om harmoniske svinger, og jeg skal finde svingningstiden x. Jeg kender:

A: 0,0054 

B: 0.796

C: -0.801

D: 0,433


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. februar 2011 af mathon

                            f(x) = A·sin((2π/B)x+(2πC/B)) + D

                            X = B = 0.796


Svar #7
23. februar 2011 af Sanv (Slettet)

 #6

vil det sige at B er min svingningstid?


Brugbart svar (2)

Svar #8
23. februar 2011 af mathon

Ja


Skriv et svar til: sinusfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.