Matematik

Hjælp!

24. februar 2011 af x00 (Slettet)

 Heej har lidt problemer med en opgave 

to funktioner f og g er givet ved
f(x)=-4x^20x
g(x)=8x

Graferne for de to funktioner afgrænser et område M, der har et areal.
Bestem førstekoordinaten til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g, og bestem arealet af området M.


På forhånd tak! :))


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2011 af peter lind

Løs ligningen f(x) = g(x). f(x) ser noget mærkelig ud. Har du skrevet den rigtig op ?


Svar #2
24. februar 2011 af x00 (Slettet)

 *f(x)=-4x^^2+20x

Hvad er det jeg finder hvis jeg sætter dem lig hinanden?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der finder du en ligning til bestemmelse af førstekoordinaten for skæringspunkterne mellem de to grafer.


Svar #4
24. februar 2011 af x00 (Slettet)

Forstår det ikk helt :/ ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Skæring mellem graferne for to funktioner f(x) og g(x) kræver, at y-koordinaten i et sådant skæringspunkt (x , y) både er lig med f(x) og lig med g(x). Ved at løse ligningen f(x) = g(x) finder man således x-koordinaterne til de mulige skæringspunkter. Man finder skæringspunkternes y-koordinater ved at beregne f(x) eller g(x) for hver af disse x-koordinater.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.