Matematik

Ekspontielfunktion haster

25. februar 2011 af kalokdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Når en undervandsrugbybold slippes under vandet, vil den bevæge sig lodret ned mod bunden i et 5 meter dybt bassin. Boldets hastighed v (målt i meter pr. sekund) opfylder differentialligningen 

v'(t)=9,82-5,5v(t)

hvor t betegner tiden målt i sek. 

a) Bestem en forskrift for v som funktion af t, idet v(0) =0

det stykke bolden synker fra tiden t1 til t2 kan beregnes ved 

s = integraltegn t2 foroven og t1 for neden v(t)dt

b) Bestem, hvor langt bolden synker de første to sekunder.

Håber nogen kan hjælpe, da jeg er helt lost.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2011 af mathon

                         v(t) = (9,82/5,5)·(1-e-5,5·t)


Skriv et svar til: Ekspontielfunktion haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.