Matematik

Eksponentialfunktion

26. februar 2011 af hinder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej håber der en derude der kan hjælpe mig :)

Hvis jeg sætter 1500kr ind på en bankkonto med 6% p.a i rente hvad kan jeg så hæve

om 4 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

kn = k0*(1+r)n

kn er kapitalen efter n perioder, k0 er startkapitalen, r er din rente (som decimaltal) og n er antallet af perioder. Sæt ind og beregn.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2011 af Spontaneous-123 (Slettet)

Brug ligningen for en eksponentiel funktion


Svar #3
26. februar 2011 af hinder (Slettet)

Så kn er = slut kapital = start kapitalen 1500kr*(1+0,06)4=n ?

Så er det altid 1 man sætter ind i (1+r) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du blander tingene sammen. Du må ikke sætte så mange =-tegn.

kn = 1500*(1+0,06)4


Svar #5
26. februar 2011 af hinder (Slettet)

okay jeg fik svar på mit spørgsmål tak :D


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.