Matematik

Deling

27. februar 2011 af hej2010 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Joan, Kim og Nete skal dele 9220kr i forholdet 1:3:4.

Hvor mange penge får de hver?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2011 af mette48 (Slettet)

J får x

K får 3x

N får 4x

x+3x+4x=9220

løs ligningen og sæt ind i udtrykkene ovenfor


Svar #2
27. februar 2011 af hej2010 (Slettet)

Mange tak, har fundet svaret..


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af BabseBritta (Slettet)

En anden måde man kunne gøre det på, er ved at man deler de 9220 kr. i henholdsvis 1/8, 3/8 og 4/8.

Hvorfor lige ottende-dele? - Fordi 1+3+4 = 8

Derefter ganger du bare ind :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 Det er nu altid godt at få øvet sin lignings løsninger.


Svar #5
27. februar 2011 af hej2010 (Slettet)

jeg har bare sagt 9220/8=1152,5

så Joan får 1152,5kr

Kim får (3*1152,5)=3457,5kr

og Nete får (4*1152,5)=4610kr


Skriv et svar til: Deling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.