Matematik

ligningsystemer

27. februar 2011 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folkens

sidder fast i en opgave, håber nogen vil hjælpe

√2x = √8

x + y = 5

kvadratroderne gør mig forvirret :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 opløft begge sider i anden.

2x = 8 => x = 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af Kemosh (Slettet)

√2x = √8     =>      x = √8/√2   =>   x = √(8/2) = √4 = 2

x + y = 5    ,    x = 2    =>    2 + y = 5    =>    y = 3

Note: En regneregel: √a/√b = √(a/b)


Svar #3
27. februar 2011 af IraQiiia (Slettet)

tak til jer begge :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2011 af NejTilSvampe

#3 - det kommer an på hvordan man tolker din opgave. Jeg gik ud fra at der stod  √(2x) , mens #2 går ud fra der står √(2) *x .


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2011 af Kemosh (Slettet)

 #4 - Præcist! Men tror at du skal tro på #1, for i mit svar er den anden ligning ligegyldig, så han svar er mere realistisk.


Skriv et svar til: ligningsystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.