Matematik

differentialligning ---hjælp

01. marts 2011 af bombay2001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

  I en model antages det, at en populations vækst kan beskrives ved differentialligningen
dx/dy=4*10^-6 *N(K-N)
hvor N er antallet af individer til tiden t (målt i år). Endvidere antages det, at
N(0)= 10000 N′(0)= 2000 .
a) bestem K


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2011 af peter lind

Brug evt. et CAS værktøj til at løse differentialligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2011 af AMelev

Er du sikker på, at der står dx/dy = ....?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er nok tale om en logistisk differentialligning

dN/dt = 4·10-6·N·(K-N)


Svar #4
01. marts 2011 af bombay2001 (Slettet)

 jeg har gjort dette: 

 4*10^-6*10^4(K-10^4)=2000

og så har jeg fundet løsningeen  til 6000 

som jeg ikke ved om er rigtig 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er netop metoden til at bestemme værdien for K under den forudsætning, at differentialligningen ser ud som angivet i #3 . Men det er ikke korrekt regnet ud.

K = N(0) + N'(0)/(4·10-6·N(0))


Skriv et svar til: differentialligning ---hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.