Matematik

Sansynlighedsregning

01. marts 2011 af kenkari (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Det ville være rart med noget hjælp til opgave 2 i den uploadet fil?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

2a) Her ganger du sandsynlighederne 1/4 gange 1/6

2b) Fra 2 til 10, ikke?

2c) Tegn en "hinkerude" (4x6) sandsynligheden for hvert felt må være 1/24. Så kan du tælle...


Svar #2
01. marts 2011 af kenkari (Slettet)

Er der en anden måde i 2c) end at tegne en hinkerude og tælle?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Tjah, hvis du kan finde en anden måde at finde antallet af måder, man kan slå 9 øjne med disse to terninger. Men det er da nemmest at tegne en firkant med 4x6 felter og så afmærke de felter, hvor summen er 9. Det giver også en overbevisende argumentation.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Ja - der er andre (mere teoretiske) måder, men hinkeruden er langt den nemmeste at overskue i den foreliggende opgave ;-)


Svar #5
02. marts 2011 af kenkari (Slettet)

Jeg kunne også bruge lidt hjælp til opgave 1:

- Vi ved, at kun terninger med øjnene 5, 6 og 6 kan opfylde summen 17 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

2.)

1/24

2 - 10

10: 1/24

9: 2/24 = 1/12
-------------------------------
1.)

Ifølge opgaveteksten må vi gå ud fra, at de tre terninger er almindelige 6-sidede terninger.

Antal kombinationer = 6^3 = 216

Terning nr.
1 2 3

5 6 6
6 5 6
6 6 5
Altså 3 brugelige af 216 mulige giver P = 3/216 = 1/72 = 1,39 %
 


Skriv et svar til: Sansynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.