Matematik

hjælp???

02. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen

Jeg ville høre om der er nogen der ville kigge på opgaven... Håber I kan hjælpe mig... på forhånd tak

En gruppe elever blev spurgt, hvor ofte de gik på biblioteket i løbet af en uge.
Svarene var:

3 1 4 0 3 0 3 3 4 2 1 0 0 3 4 5 2 4 3

Skriv en kort avisnotits, der beskriver elevgruppens biblioteksvaner.
Brug fx typetal, median, middeltal, hyppighed, frekvens, diverse diagramer, summeret hyppighed eller summet frekvens.

Typetal=3
Median=?
Middeltal:3+1+4+0+3+0+3+3+4+2+1+0+0+3+4+5+2+4+3=45/19=2,36≈2,4
Hyppigheden for elevgruppens biblioteksvaner 3 er 6. 
                  Observation                                            Hyppighed
                          X                                                               h(x)
      (elevgruppens biblioteksvaner)                       (Antal dage)

                           1                                                                  2
                           2                                                                  2
                           3                                                                  6
                           4                                                                  4
                           5                                                                  1


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2011 af Caliber (Slettet)

Medianen er det midterste tal, når du sætter tallene op i kronologisk orden. i dette tilfælde vil medianen være 3 :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Hvis du stiller alle observationerne op i rækkefølge efter lavest til højest, er medianen det tal der er midterst (dvs. hvis der er et ulige antal x observationer i alt er medianen observation nr. 1/2x+1 og hvis der er et lige antal observationer y i alt, er medianen gennemsnittet af 1/2y+1 og 1/2y).

Frekvensen af en observation finder du ved at dele hyppigheden med det samlede antal af observationer (det samlede antal er 2+2+6+4+1)

Den summerede hyppighed fås ved at lægge den forrige hyppighed til. Det vil altså sige den summerede hyppighed for 2 biblioteksture om ugen er 2+2=4, for 3 ture er den 2+2+6=10 etc.

Summeret frekvens gøres på samme måde, bare med frekvensen (skal ende op i 1 eller 100%).

Ud fra beregningerne eller diverse diagrammer kan du fx finde ud af hvor ofte den gennemsnitlige elev tager på biblioteket, eller hvad der er mest normalt etc.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Der er 4 elever, der har svaret 0. Den gruppe skal du medtage i observationsmaterialet.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I antallet af observationer skal de fire 0-svar tælles med. Dvs, antallet af observationer er 19, ikke 15.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 #3

Jeg baserede det på skemaet. Pointen var nu egentlig at vise hvilke tal der skulle lægges sammen for at finde det samlede antal observationer.


Svar #6
02. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

så middeltallet er forkert??


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, middeltallet er korrekt, fordi du jo dividerer med 19.

#5

Og min pointe er, at der mangler +4 i den sum.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 #6

Nej, der har du alle observationerne med (19). Den er god nok!

Fejlen består i dit hyppighedsskema nederst, hvor du mangler en række med observationen 0, hyppighed 4.


Svar #9
02. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

Hvad med frekvensen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Frekvensen er hyppigheden delt med det samlede antal observationer.


Svar #11
02. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

okey tuside tak for hjælpen


Skriv et svar til: hjælp???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.