Fysik

lysets hastighed

02. marts 2011 af young cesar (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Afstanden fra jorden til solen er 149,5 Gm. lysets hastighed er 300.000 km/s.

beregn den tid, der tager lyset at nå fra solen til jorden

det er opgave er der nogen der har formel der skal bruges??

HJÆLP!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

Ja, du har hastighedsformlen

v = s / t <=> t = s / v

Hvor v er hastigheden, s er den tilbagelagte afstand og t er tiden.

Nu omregner du Gm til km (hint: 1 Gm er 109 m og 1 km er 103 m) og indsætter i formlen, så har du tiden det tager i sekunder.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at v = s/t , hvor v er farten, s er afstanden, og t den benyttede tid. Her kendes v og s. Beregn nu t .


Svar #3
02. marts 2011 af young cesar (Slettet)

 det hjælp mange tak ;)


Skriv et svar til: lysets hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.