Matematik

Matematik-regning..help

03. marts 2011 af hej2010 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

for elektricitet i huset betaler Hansen:

a) 71,2 øre pr. forbrugt kWh

b) Fast kvartals-afgift på 148 kr.

c) 22% moms af forbrug + afgift.

i januar kvartal brugte Hansen 428 kWh. hvor meget skulle han ialt betale for el i januar kvartal?

I april kvartal brugte Hansen kun 157 kWh. Hvor mange procent var april-regningen mindre end januar-regningen?

Help..please...


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2011 af nb3810 (Slettet)

a) 0,712*428+148 = 452,73

452,73*1,22 = 552,33

Han betaler altså 552,33 kr. i januar kvartal.

b) 0,712*157+148 = 259,78

259,75*1,22 = 316,89

Forskel i %: 316,89/552,33*100 = 57,37%


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2011 af nb3810 (Slettet)

Glemte lige at minus 57,37% med 100:

100-57,37 = 42,63 %

Så han betalte altså 42,63% mindre i april end januar


/Nikolaj


Svar #3
04. marts 2011 af hej2010 (Slettet)

mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Matematik-regning..help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.