Matematik

Terminseksamen hjælp!

05. marts 2011 af AndyT (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen:)

Jeg går på første år på HTX, og vi har matematik på b-niveau. 

Jeg har terminsprøve på fredag, og jeg har et KÆMPE problem. Trigeometri, geometri og pythagoras(sinus, cosius og de andre relationer)
Kan ikke finde ud af hvilken relation jeg skal bruge hvornår, eks ved udregning af vinkler, arealer og linjestykker?

Nogle har har nogle tips?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2011 af 215 (Slettet)

 Khanacademy :D...

Jeg plejer at bruger SOH - CAH - TOA reglen for sinus og cosinus og tangens
SOH =  Opposit/Hypotenuse

CAH = Adjacent/Hypotenuse

TOA = Opposite/Adjacent


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)

Læs 'htx MAT B1' side 91 til 160 om trigonometri.

Tag noter til det.


Svar #3
05. marts 2011 af AndyT (Slettet)

 215. 
Dansk tak så jeg ikke bliver forvirret :D 

Takker Bootstrap!


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)

#3 det han snakker om i forhold til SOH CAH og TOA

Der er hvornår du må bruge henholdsvis sin, cos og tan til udregning af en længde/vinkel i en retvinklet trekant.

Det hele kommer an på hvilke længder/vinkler du har fået opgivet i en opgave.

eks.

a=3

b=4

c=5

Sinus A= Opposit/Hypotenuse (modstående katete/hypotenusen)

Modstående katete til vinklen A vil være b. og hypotenusen er 5.

Derfor vil vinklen være 53,13 grader for:
A=sin-1 (5/4)

Cosinus er hermed:
den hosliggende/hypotenusen:

A=cos-1 (3/5)

A=53,13

Som du ligger mærke til giver det dig samme vinkel. Pointen er, brug den relation som du kan i forhold til hvilke værdier du har fået opgivet.


Svar #5
08. marts 2011 af AndyT (Slettet)

 Tak for dit svar! 

Det jeg har problem med er nemlig at vide hvornår jeg skal bruge hvad, og hvordan jeg kan se hvad der er modstående og hosliggende.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)

Sæt trekanten ind i enhedscirklen.


Skriv et svar til: Terminseksamen hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.