Matematik

Sinusrelationerne

06. marts 2011 af mig62 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave der lyder:

I trekant ABC oplyses, at B=70; C=30 og b = 8,6

beregn de ukendte stykker A,a og c

Hvordan griber jeg lige den an?

Er ikke en ørn til det her - så gerne skåret ud i pap.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2011 af hvadmeddet (Slettet)

Sinusrelationen siger

b/sin(B) = c/sin(C)

Sæt b, B og C ind og isoler c.

Dernæst kan du bestemme A ved at benytte vinkelsummen er 180.

a kan da også bestemmes ved sinusrelationen

b/sin(B) = a/sin(A)


Svar #2
06. marts 2011 af mig62 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen - og for det overskuelige svar :)


Skriv et svar til: Sinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.