Matematik
Integralregning
Kære Alle,
Jeg kan desværre ikke finde ud af denne opgave:
To funktioner f og g er givet ved: f(x)=(1/3)x3-4x+6 og g(x)=-x+6.
Graferne for f og g afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
a, Tegn graferne for f og g, og bestem arealet af M.
b, Bestem de værdier af b, for hvilke linjen med ligningen y = b skærer grafen for f i netop de punkter.
Det er opgave b, som jeg ikke kan finde ud af! Jeg har lavet opgave a!
Kan I hjælpe mig? Mvh
Julius
Svar #1
06. marts 2011 af mathon
beregn skæringspunkter for f- og g-graferne for at finde det bestemte integrals grænser
Svar #2
06. marts 2011 af mathon
skæring kræver
(1/3)x3 - 4x + 6 = -x + 6
(1/3)x3 - 3x = 0
(1/3)x(x2 - 9) = 0
(1/3)x(x2 - 32) = 0
(1/3)·x·(x + 3)·(x - 3) = 0
dvs i 1. kvadrant
x = 0 og x = 3
bemærk g(x) ≥ f(x) for x ∈ [0;3]
Areal = 0∫3 (g(x) - f (x)) dx
Svar #4
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Læs #2 og indsæt forskrifterne for f(x) og g(x) .
Svar #6
02. september 2011 af mathon
Areal = 0∫3 (g(x) - f (x)) dx = 0∫3 (-(1/3)x3+3x) dx = -(1/3)·0∫3 (x3-9x) dx =
-(1/3)·[(1/4)x4-(9/2)x2]03 = -(1/3)·(1/4)·[x4-18x2]03 =
-(1/12)·(34-18·32 - (04-18·02)) = -(1/12)·(81-162) = -(1/12)·(-81) = (81/12) = (27/4) = 6,75
Svar #7
02. september 2011 af hendesigne (Slettet)
Jeg har brug for at få det forklaret, ikke for en masse tal :) jeg skulle jo gerne selv forstå det..
Svar #8
02. september 2011 af mathon
Forståelsen kræver viden om
beregning af areal mellem to kontinuerte grafer.
Det står forklaret i din matematikbog, som det er formålsløst at afskrive her.
Svar #9
02. september 2011 af hendesigne (Slettet)
Ikke mere formåltløst end at få formlerne uden forklaringerne :)
Svar #10
02. september 2011 af mathon
...erkendelse - men ikke den der Folkeskoleservicefornærmelse - bringer dig videre,
når du faktuelt forstår opgavetekstens sammenhæng med integralberegning af arealet
mellem to kontinuerte grafer.
Svar #11
02. september 2011 af hendesigne (Slettet)
Jeg elsker når folk føler sig højt hævet over andre..
Svar #12
02. september 2011 af mathon
...opret din egen tråd, frem for at bryde krævende fornærmet ind i en andens medvidende
sammenhæng...
Svar #13
02. september 2011 af hendesigne (Slettet)
Når jeg har det samme problem, er det ret logisk at prøve at få hjælp på samme tråd.. specielt da personen som har oprettet den, siger han/hun har svaret på det spørgsmål jeg har problemer med..
Desuden braser jeg ikke fornærmet ind i samtalen, jeg bliver først fornærmet da du fornærmer mig.. og krævende? jeg kræver ikke svaret, jeg søger bare hjælp til at forstå opgaven.. En hjælp som du åbentbart ikke har tid til/gider at give, så jeg ville mene det er dig der skulle finde en anden tråd at svare på.
Svar #14
02. september 2011 af mathon
...en kørelærer slipper jo ikke sin elev ud i trafikken, før eleven kender forskel på pedalernes brug...
Svar #15
02. september 2011 af hendesigne (Slettet)
Hvis du ikke kan/vil hjælpe mig, så er der ikke nogen grund til at fortsætte samtalen.
Svar #17
15. maj 2012 af Min0røv0er0for0kort (Slettet)
Hej.. Jeg fik det til -6,75, hvordan kan det være? Jeg bruger Maple og så har jeg bare ladet den regne det ud selv.
Den giver mig også tre muligheder for x, hvoraf at den ene er -3, men så giver ligningen bare 0. : /
Svar #18
15. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#17
Folk, der bare blindt bruger et matematikprogram uden at vide, hvordan det virker, og uden at tænke over teorien bag det, de sætter programmet til at beregne, skal ikke forvente at få et meningsfuldt resultat.
Opgaven taler udtrykkeligt om en punktmængde i første kvadrant. En x-koordinat på -3 hører jo ikke til i første kvadrant.
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
