Matematik

Reducering

07. marts 2011 af luilu14 (Slettet)

Hvordan reducerer man:

a^3*b^-4*(a^7)^2/b^3*a^-3

Jeg er helt blank

På forhånd tak..  

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2011 af mathon

     står der

                          a3·b-4·(a7)2 / (b·a-3)   ?


Svar #2
07. marts 2011 af luilu14 (Slettet)

 ja :)

 

Svar #3
07. marts 2011 af luilu14 (Slettet)

 hov nej der står / b^3 . a i minus 3 til sidst

 

Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2011 af mathon

altså

                    ((a3·b-4·(a7)2) / b)·a-3 ?


Svar #5
07. marts 2011 af luilu14 (Slettet)

det sidste b er ikke i minus 3, det hedder b^3 * a i minus 3

 

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Mathon

(a3*b-4*(a7)2) / (b3*a-3)


Svar #7
07. marts 2011 af luilu14 (Slettet)

 yes :)

 

Svar #8
07. marts 2011 af luilu14 (Slettet)

 hvordan reducerer man den?

 

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Udnyt at (ax) / (ay) = a(x-y)


Svar #10
07. marts 2011 af luilu14 (Slettet)

 det forstår jeg ikke helt?

 

Brugbart svar (1)

Svar #11
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man benytter potensregnereglerne an+m = an·am , a-n = 1/an , (an)m = an·m til at samle alle potenserne med a for sig og alle potenserne med b for sig.


Svar #12
07. marts 2011 af luilu14 (Slettet)

 Så hvad hedder den så?

 

Brugbart svar (1)

Svar #13
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Prøv nu selv. Øvelsen går ud på at bruge disse regler.


Svar #14
07. marts 2011 af luilu14 (Slettet)

 ok ok, jeg prøver ;)

 

Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.