Matematik

VektorOPGAVE

08. marts 2011 af soed (Slettet)

 Hejsa, har nogle problemer med disse opgaver da det ligger langt væk... Nogle der kan hjælpe?

I et koordinatsystem er givet to punkter P(3,1) og Q(20,7) samt en vektor a=(4 -3)

a) Bestem en ligning for den linje der går gennem P, og som står vinkelret på vektor a.

b) bestem arealet af det parallelogram der udspændes af vektorene PQ og a

c) bestem koordinatsættet til projektionen af PQ på a


Brugbart svar (5)

Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Linien skal have vektoren a som normalvektor og gå gennem punktet P . Dens ligning har derfor formen 4x -3y + c = 0. bestem c, så punktet P ligger på linien.

b) Arealet af det af vektorerne PQ og a udspændte parallelogram er |âPQ|

c) Projektionen af vektoren PQ på vektoren a er vektoren

PQa = (PQa/|a|) a/|a|


Svar #2
08. marts 2011 af soed (Slettet)

 a) skal jeg bare isolere c så ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Indsæt koordinaterne for punktet P og bestem c.


Svar #4
08. marts 2011 af soed (Slettet)

 4x-3y+c=0

4*3-3*1+c=0

12-3=-c

7=c?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

c = 3 -12 = ? (bestemt ikke 7).


Svar #6
08. marts 2011 af soed (Slettet)

 Ja min fejl :)

Så den hedder 4x-3y-9=0


Brugbart svar (2)

Svar #7
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Svar #8
08. marts 2011 af soed (Slettet)

 b) er lidt i tvivl om hvordan jeg skal regne ud i b opgaven. â= (3 4) PQ=(3,1)*(20,7)?


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal benytte koordinaterne for punkterne P og Q til at beregne koordinaterne for vektoren PQ, og dernæst beregnes så skalarproduktet âPQ .


Svar #10
08. marts 2011 af soed (Slettet)

 #9

Jamen det er det jeg ikke ved hvordan jeg skal gøre, skal jeg bare trække dem fra hinanden???


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja. Der gælder jo ved brug af indskudsreglen

PQ = PO + OQ = OQ - OP ,

hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt. Stedvektoren OP til et punkt P har samme koordinater som punktet selv.


Svar #12
08. marts 2011 af soed (Slettet)

 Det hjælper mig ikke særlig meget, hvad er koordinatsystemets begyndelsespunkt??


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. januar 2013 af Chewbacka (Slettet)

Im so confused 


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Koordinatsystemets begyndelsespunkt O er punktet med koordinaterne (0 , 0) .


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. marts 2013 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Hvordan skrives vektor PQ så?????? hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Hvad mener du her? Benyt standardudtrykket i #11 og indsæt koordinaterne for punkterne P og Q.


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. november 2013 af Ramboo (Slettet)

Hvordan regner man projektion af vektorer på Ti nspire, eller rette sagt hvordan indsætte man formlen for projektion? Jeg har den nyeste TI nspire cas, som er lidt besværligt når jeg skal regne med vektorer. Jeg kan heller ikke indsætte en vektor med pilen ovenover, som jeg har knoklet med i timevis, og det stædig ikke lykkedes :(


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Jeg ved ikke, om dette kan hjælpe

http://education.ti.com/html/t3_free_courses/calculus89_online/mod24/mod24_lesson1.html

Hvis alt andet fejler: RTFM.


Brugbart svar (0)

Svar #19
11. februar 2015 af memogg (Slettet)

Hvad får I henholdsvis b og c til?

Mit resultat:

b=75

c=(8,-6)


Brugbart svar (0)

Svar #20
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#19

Begge dine svar er korrekte.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.