Matematik

Hjælp Easy mat

09. marts 2011 af Fastnik (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1.064.

To Funktioner f og g er bestemt ved

f(x)=x^2+√x og g(x)=2x+1

Bestem forskrift og definitionsmængde for den sammensatte funktion g * f.

Nogen der kan finde ud af den? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften for den sammensatte funktion findes ved at beregne

(gof)(x) = g(f(x))

Ved bestemmelse af definitionsmængden, skal man se på, for hvilke x den sammensatte funktion g(f(x)) kan beregnes. Den kritiske del er her kvadratroden, der indgår i f(x), idet argumentet til kvadratroden ikke må være negativt.


Skriv et svar til: Hjælp Easy mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.