Matematik

At opstille et udtryk

10. marts 2011 af LittleMiss (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej! Jeg har en opgave, som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til :)

Opgaven lyder: "I perioden 2004-2008 er det årlige offentlige forbrug steget med 18,5 mia. kr. pr. år. I 2004 var det årlige offentlige forbrug 388 mia. kr. Indfør passende variable, og opstil et udtryk, der beskriver udviklingen i det årlige offentlige forbrug som funktion af tiden". 

Opgaven driller lidt, så lidt hjælp, ville være perfekt! På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2011 af mathon

en lineær funktion kan udtrykkes

                                                             y = ax + b                  hvor a er enhedstilvæksten      


Svar #2
10. marts 2011 af LittleMiss (Slettet)

 a er enhedstilvæksten? Det har jeg ikke hørt før ;)

Kan du uddybe lidt? Det ville være en stor hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2011 af mathon

             #1

en lineær funktion kan udtrykkes

                                                             388 = 18,5·4 + b                  hvoraf b beregnes     

                                                            


Svar #4
10. marts 2011 af LittleMiss (Slettet)

På dén måde.. Ih, fedt fedt. Tusind tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2011 af SirCramer (Slettet)

 jeg sidder med samme opgave..

jeg forstår den stadig ikke? hvordan beregner man så b, og hvilket facit skulle man gerne slutte af med? 


Brugbart svar (3)

Svar #6
01. maj 2011 af MGungaard (Slettet)

#5 Sæt det op som en linæer graf/funktion, som har formlen y = a * x + b

a beskriver hælningen, hvilken du får opgivet  i "steget med 18,5 mia. kr. pr. år". Du får altså et udtryk der lyder y = 18,5x+b.

Du får derudover den oplysning at "I 2004 var det årlige offentlige forbrug 388 mia. kr". Hvilket ville være det samme som at give dig et punkt (0 , 388), som grafen går igennem/passer i funktionen. 

Tror #3 har forstået det forkert, da han her sætter x = 4 her, men da det er i perioden 2004-2008 der er tale om, vil forbruget i 2004 være startforbruget (x=0).

Da b i den generelle formlen fortæller dig, hvor grafen skærer y-aksen (x=0) og du har det givne punkt (0,388) som jo lige præcis er det du leder efter, bestemmes b=388 

Du får altså en funktion der lyder
 

y=18,5x+388

Håber det hjalp :)


 


Skriv et svar til: At opstille et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.