Matematik

parablens toppunkt

10. marts 2011 af sanee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal jeg regne denne opgave?

En parabel er graf for funktionen f(x) = -2x^2 + 6x + 1

- Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2011 af mathon

         for
                            f(x) = ax2 + bx + c
er toppunktet
                            T = (-b/(2a);-d/(4a))
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug den færdige formel til bestemmelse af koordinaterne for parabelens toppunkt.


Svar #3
10. marts 2011 af sanee (Slettet)

hvordan skal jeg sætte det op?


Svar #4
10. marts 2011 af sanee (Slettet)

( -6/2*2)  hvordan skal jeg finde d?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ud fra koefficienterne. d er diskriminanten, d = b2 -4ac


Svar #6
10. marts 2011 af sanee (Slettet)

sådan her:      6^2-4*2*1= 28   -28/4*2   ??


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Indsæt koefficienterne korrekt; a = -2 , b = 6, c = 1 , d = 62 -4·(-2)·1 = 44

T = ( -b/(2a) , -d/(4a) )


Svar #8
10. marts 2011 af sanee (Slettet)

mener du sådan her?

-b/(2q)  T=-6/(2*2)

-d/(4a)  T=28/(4*2)


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er ikke korrekt at skrive, at T er lig med begge de to tal. T er et punkt, hvis koordinater vi beregner ved hjælp af udtrykkene.

Du skal lære at indsætte koefficienterne korrekt. Og din forkerte værdi for d bliver ikke mere rigtig af at blive gentaget. Se #7.


Svar #10
11. marts 2011 af sanee (Slettet)

okay.

men hvad er det helt præcist der er forkert med værdien for d?


Brugbart svar (1)

Svar #11
11. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du har beregnet d = 28, hvilket ikke er korrekt. Jeg har beregnet den korrekte værdi d = 44 for dig i #7.


Svar #12
11. marts 2011 af sanee (Slettet)

Tak. 

så det endelige svar er       T=(-6/(2*2),28/(4*2))


Brugbart svar (1)

Svar #13
11. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er ikke det endelige svar. Først skal de korrekte koefficienter anvendes, og dernæst skal det reduceres, og du fatter åbenbart slet ikke, hvad jeg skriver i #11.


Svar #14
11. marts 2011 af sanee (Slettet)

jo Det har jeg. Jeg har glemt at skrive -6^2-4*2*1= 44

hvordan skal jeg reducer det?


Brugbart svar (1)

Svar #15
11. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ved at forkorte brøkerne med de korrekte koefficienter mest muligt.


Svar #16
11. marts 2011 af sanee (Slettet)

Sådan her?

T=(-3/2),(-22/4)


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

sanee, helt seriøst: Er det her en joke og decideret misbrug af Andersen11s tid?


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, det er ikke korrekt. Du har sjusket med fortegnene.


Svar #19
11. marts 2011 af sanee (Slettet)

Nu     T=(3/2),(22/4)


Brugbart svar (1)

Svar #20
11. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

Ja, og så på reduceret form.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.