Matematik

Hjælp til funktionsforskriften til eksponentialfunktioner

12. marts 2011 af Em02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til denne opgave:

Bestem funktionsforskriften 

f(x)=ba^x=b(1+r)^x

for hver af nedenstående eksponentielle udviklinger.

a) Begyndelsesværdi = 100, relativ tilvækst = 0,85.

b) Begyndelsesværdi = 115, relativ tilvækst = 15%.

c) Begyndelsesværdi = 0,46, relativ tilvækst = 1,5.

Jeg håber der er nogen, der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2011 af mathon

    r er den relative tilvækst skrevet som decimalbrøk


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2011 af peter lind

f(0) = b så b er begyndelsesværdien.  r er den relative tilvækst. Hvis du har tilvæksten i procent som i b) skal du dividere med 100. I b er r så 0,15


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2011 af mathon

a)
         f(x) = 100·(1+0,85)x = 100·1,85x

b)     r = 15% = 0,15


Svar #4
12. marts 2011 af Em02 (Slettet)

Nu forstår jeg det bedre, mange tak! :)


Skriv et svar til: Hjælp til funktionsforskriften til eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.