Matematik

Log og ln

12. marts 2011 af Albus (Slettet)

Hey guys, undrer mig over et spørgsmål, som jeg håber I kan svare på :d

Hvad er forskellen på log og ln? Hvornår skal man den ene i forhold til den anden?

TAK på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2011 af 215 (Slettet)

 rimelig meget det samme..


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2011 af mathon

se


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Logaritmefunktioner for samme argument med forskellige basistal er proportionale. Der gælder derfor

loga(x) = k·logb(x) , for alle x > 0 , og

da loga(a) = 1, og logb(b) = 1 , har vi

loga(a) = 1 = k·logb(a) , og loga(b) = k·logb(b) = k , altså

k = loga(b) = 1/logb(a) , og dermed

loga(x) = logb(x) / logb(a) .

Heraf ses så

ln(2) = log(2) / log(e)      og

log(2) = ln(2) / ln(10)


Svar #4
12. marts 2011 af Albus (Slettet)

Tak for jeres svar, selv om det var lidt svært at tolke jeres svar, da jeg endnu kun går i 9. klasse. Mathon dit svar var virkelig forvirrende, hvilket betød, at jeg desværre ikke fik fat i meget.

Den sidste del af Torben Andersens svar hjalp, i forhold til de 5 første linjer, som jeg ikke helt fik fat i. Men alt i alt, TAK.

- men , hvornår skal jeg så benytte ln og hvornår skal jeg benytte log? Er det ligemeget?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du siger, at du går i 9. klasse; men i din profil skriver du, at du er i gang med en STX uddannelse og at du er 28 år gammel. Du kan derfor ikke bebrejde besvarerne, at de tilrettede svarene efter et gymnasiepensum.

Om man bruger ln eller log afhænger til dels af opgaven. Løser man ligninger, hvori der indgår ex , er det naturligt at bruge ln . Hvis man skal beregne forholdet mellem to logaritmer, er det underordnet, hvilken basis man benytter, da logaritmerne jo er proportionale.


Svar #6
12. marts 2011 af Albus (Slettet)

#5 Ja undskyld, går i 9. klasse og er 15 år gammel. Jeg er ny her på Studieportalen, da jeg har brug for hjælp til opgaverne, som vi ikke laver i 9. klasse. Det er friviligt.


Svar #7
12. marts 2011 af Albus (Slettet)

Tak for besvarelsen, beskæftiger mig nemlig med ex, hvori der står at jeg skal benytte ln, ligesom de sagde.


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts 2011 af Quantum (Slettet)

#3  Det gælder ikke for alle k, a og b. 


Brugbart svar (2)

Svar #9
12. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, k er jo en konstant, der afhænger af a og b. Jeg opstillede relationerne til at bestemme konstanten k . Der skal også gælde, at baserne a og b er positive tal . Pointen er, at logaritmerne med forskellige baser er proportionale. Har man adgang til at beregne logaritmer med een base, kan man beregne logaritmer med en vilkårlig base.


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. marts 2011 af Quantum (Slettet)

 #9 Nej, a og b må f.eks. ikke være 0.


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Og det skrev jeg jo også i #9 .


Skriv et svar til: Log og ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.