Kemi

Kemi A ! Haster

15. marts 2011 af KemiAA (Slettet) - Niveau: A-niveau

  Hej Alle

Jeg har en opgave jeg ikke helt ved, hvad jeg skal gøre i.

b) Beregn stofmængdekoncentrationen af quinin i den mættede opløsning.

Her har jeg så M= 324,40 g/mol quinin og hvor 20,5 mL af en opløsning på 25,0 mL er blevet titret til 0,0020 M HCL

Forøvrigt er opgaven her, hvis jeg ikke er detaljeret nok.

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/

Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/101216_stxKEM_A.ashx

Tak på forhånd !


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2011 af Phienix (Slettet)

I ækvivalenspunktet af kurven vil stofmængden af dit total-tilsatte titrat svare til stofmængden af quinin (så længde forholdet mellem dem er 1:1, men det tvivler jeg på, de ikke skulle være her).

Du titrerer med 0.0020 M HCl.

Du har valgt at aflæse mængden til 20,5 mL = 0.0205 L.

Stofmængden er da n = c * V = 0.0020 M (som er lig med mol/L) * 0.0205 L = 4.1 * 10-5 mol

Stofmængden svarer til din stofmængde af quinin i din opløsning. Derfor er n(quinin) = 4.1 * 10-5 mol.
Du har også volumen af din mættede opløsning: V = 25 mL = 0.025 L.

Brug nu formlen c = n/V

til at bestemme din koncentration

(0.0016 M)


Svar #2
15. marts 2011 af KemiAA (Slettet)

 Perfekt Tusind tak for hjælpen ! :)


Svar #3
15. marts 2011 af KemiAA (Slettet)

 Da jeg nu har stofmængdekoncentratioen for både quinin og HCL skal jeg så udefra disse beregne Kb og herefter pKb ? 

Næste spørgsmål er nemlig: c) Bestem pKb for optagelse af første hydron (proton) ? 


Skriv et svar til: Kemi A ! Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.