Matematik

Differentialligning - 5.141

15. marts 2011 af Peterpeter550 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Da jeg har en gammel aflevering jeg ikke fik lavet i sin tid sidder jeg nu med det problem at jeg ikke længere kan huske hvordan jeg skal løse denne opgave.

Bestem til differentialligningen

dy/dx = xy/(kvadratroden x^2+1)

den løsning hvios graf går gennem punktet P((kvadratrod 8);2)

Er der nogen der vil hjælpe mig lidt på vej?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2011 af peter lind

Hvis det er tilladt brug et CAS værktøj til det. Ellers brug separation af variable.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2011 af mathon

                     (1/y)·(dy/dx) = x/√(x2+1)                                             som integreres med hensyn til x    y≠0

                     ∫(1/y)·(dy/dx)dx = ∫ 1/√(x2+1)·(xdx)

                     ∫(1/y) dy =  ∫ 1/√(x2+1)·(xdx)                                       hvor højresiden substitueres ved
                                                                                                       substitution:
                                                                                                       u = x2+1        xdx = (1/2)du

                     ∫(1/y) dy = ∫ 1/(2√(u) du

                     ln|y| = √(u) + k          ......... osv ........

                    


 

    


Svar #3
15. marts 2011 af Peterpeter550 (Slettet)

tak. :)

mon ikke det skulle kunne få mig videre i opgaverne. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2011 af mathon

substitueres ved substitution:     --->   integreres ved substitution:              


Skriv et svar til: Differentialligning - 5.141

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.