Matematik

Hjælp til Problemregning..

16. marts 2011 af Dising (Slettet)

Hej

Jeg sidder med en lille problem opgave som jeg godt kunne tænke mig at få hjælp til. Ved ikke helt hvordan jeg skal gøre.

En cirkel har centrum C(2;5) og radius , og en linje l er bestemt ved

a) Bestem en ligning for cirklen på formen .

b) Beregn afstanden fra cirklens centrum C til linjen l.

tusinde tak til jer som vil hjælpe mig :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Cirklens ligning kan skrives på formen

(x -a)2 + (y -b)2 = r2

hvor (a;b) er koordinaterne til cirklens centrum og r er cirklens radius.

b) Indsæt koordinaterne for cirklens centrum i den normerede ligning for linien.


Svar #2
17. marts 2011 af Dising (Slettet)

jeg takker


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2011 af KVKN (Slettet)

 Sidder med samme opgave - hvad er linjens normerede ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den har formen

(ax + by + c)/√(a2 + b2) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2011 af KVKN (Slettet)

#4

Nu har linjen 1 formlen y= -1/2x + 1, samt centrum af cirklen har koordinaterne (4,5), så formen kommer til at hedde hvad?

Jeg har ikke helt styr på hvad de forskellige led hedder i den form der..


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Liniens ligning er da x +2y -2 = 0 , som på normeret form er (x + 2y -2)/√5 = 0 . Afstanden fra cirklens centrum til linien er da

d(l,C) = |4 + 2·5 -2|/√5 = 12/√5 ,

eller, med oplysningerne i #0,

d(l,C) = |2 + 2·5 -2|/√5 = 10/√5 = 2√5


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2011 af KVKN (Slettet)

 #6

Tak for svaret, men i opgavebeskrivelsen har jeg også oplysningerne:

Centrum af cirkel: (2,5)

Radius: 3√5

Linje 1 er bestemt ved y = -1/2x + 1 

Nu bliver jeg nemlig forvirret af opgavebeskrivelsens ligning og din (hvad angår linjen 1)


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er jo dig selv, der roder rundt i det. I #5 angav du cirklens centrum til (4,5), så jeg beregnede en afstand for dette punkt til linien. Men i #0 gaves centrum til (2,5), så jeg beregnede også afstanden for dette punkt til linien. Du kan så selv finde ud at at benytte det, der passer til din cirkel.

Liniens ligning blev kun givet i #5, til y = -(1/2)x +1, som jo er ækvivalent med x +2y -2 = 0 med den normerede form givet i #6.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. marts 2011 af KVKN (Slettet)

 Tak skal du have, prøver at se om jeg kan finde ud af det... Jeg rodede selv rundt i et par centrum'er ;)


Skriv et svar til: Hjælp til Problemregning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.