Matematik

Sandsynlighedsregning.

16. marts 2011 af Gmudi (Slettet) - Niveau: 9. klasse

God aften.

Sidder med nogle sandsynlighedsopgaver, som jeg gerne vil have hjælp til. Det drejer sig om 2 terninger, en sort og en hvid og hvilke sandsynligheder, der findes, når de kastes på samme tid, hver for sig osv.

a) Den sorte terning viser 4 øjne. Antal mulige udfald er 6 = 1/6

b) Den hvide viser et lige antal øjne. Gunstige udfald 3 = 3/6 = 1/2

c) Begge terninger viser samme antal øjne. Jeg har lavet et tælletræ til denne opgave. Hvor jeg har tegnet alle de ''øjne'', man kan få, hvis 1 står forrest. Derefter adderet med resten af mulighederne -1. Dvs. 6+5+4+3+2+1 = 21 mulige = 6/21 = 2/7  (nu tvivler jeg på, om der er 21 mulige)

d) summen bliver 10 = 1/21

e) Produktet af de to terningers øjne bliver 6. Det sker ved 1x6 og 2x3 dvs. = 2/21

f) Summen bliver mindre end 5 = 5/21

Help would be appreciated :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

c)
Mulighederne er 1-1, 2-2, 3-3, 4-4, 5-5 og 6-6, altså 6/36 =1/6

d)
4-6, 5-5, 6-4 giver 3/36 = 1/12

e)
1-6, 2-3, 3-2, 6-1 giver 4/36 = 1/9

f)
1-1, 1-2, 1-3, 2-1, 2-2, 3-1 giver 6/36 = 1/6

- Faldt du i søvn midtvejs - ?


Svar #2
16. marts 2011 af Gmudi (Slettet)

 Nej, det gjorde jeg bestemt ikke :)

Lad os starte med et simpelt spørgsmål: Mit tælletræ virkede ikke?


Svar #3
16. marts 2011 af Gmudi (Slettet)

 d)
4-6, 5-5, 6-4 giver 3/36 = 1/12

Hvis 4-6 og 6-4 er 2 muligheder. Så er 5-5 x 2 også 2 muligheder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Prøv med hinkeruden


Svar #5
16. marts 2011 af Gmudi (Slettet)

 Det er?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2011 af Madsst (Slettet)

3# nej

 Jeg tror det der menes er at du kan skrive på matrice form:

    1    2    3   4   5   6

1  2   3        ...        6       

2  3   4        ...       12

3   .    .    .

4  .   .           .

5 .   .                  .

6  6  12   ...           36

Lidt svært at se, men jeg håber du fanger ideen :-)

Hvis du er med på ideen her er det let at se at udfalldet 5-5 kun findes en gang. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Tag er stykke kvadreret papir - eller træk selv stregerne


6
5
4
3
2
1
X  1  2  3  4  5  6
 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.