Matematik

HJÆLP

16. marts 2011 af mikaelmmc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en eksponentiel funktion f(x) =bax oplyses, at grafen går gennem punkterne P(5,3) og Q(6,12).a) Bestem (ved beregning) en forskrift til f og bestem derefter f(7) og f(4)Om en anden eksponentiel funktion g(x) = bax oplyses at grafen går gennem punkterne P(4,27) og Q(5,9).b) Bestem (ved beregning) en forskrift til g og bestem derefter g(6) og g(3).

fatter fløde af det der. håber i kan hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du valgte ganske enkelt bare at pløre opgaven ind, og tog dig ikke engang tid til at skrive forskriften for en eksponentiel funktion ordentligt op. Og endda 2 gange.

Jeg tror du bliver nødt til at kigge lidt i din bog. Der står med garanti en fremgangsmåde.


Svar #2
16. marts 2011 af mikaelmmc (Slettet)

har kun fået det der står der intet andet. vidste jeg mere havde jeg skrevet det .


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forskriften er f(x) = b·ax , ikke bare bax . Benyt de to givne oplysninger til at opstille to ligninger til bestemmelse af koefficienterne a og b.


Svar #4
16. marts 2011 af mikaelmmc (Slettet)

tak hva gør jeg så efter det


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Start med at opstille ligningerne og udregn forskrifterne, så kigger vi på resten derefter.



Svar #6
16. marts 2011 af mikaelmmc (Slettet)

sorry men er stadig lost


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

At punktet P(5,3) ligger på grafen for f(x) fortæller os, at f(5) = 3 , altså

3 = b·a5 .

Tilsvarende får vi , af at Q(6,12) også er et punkt på grafen for f(x), at f(6) = 12 , altså

12 = b·a6 .

Dividerer vi den sidste ligning med den første, fås

12/3 = 4 = (b·a6) / (b·a5) = a , altså a = 4

og dermed

3 = b·45 , eller b = 3/45 .

Herefter kan f(7) og f(4) beregnes.

Prøv nu selv at løse opgaven for g(x) .


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.