Matematik

Løs ligningssystemet

16. marts 2011 af MathildeMmml (Slettet)

Er der nogle, der kan hjælpe med at løse denne opgave:

Løs ligningssystemet:

x- 2y = -2

3x - y = 9

Jeg får y = 15 og x= 8.

Det passer ind i den første ligning men ikke den nederste. Nogle der kan finde fejlen?


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

y = 0.5x + 1

3x - (0.5x + 1) = 9

3x - 0.5x - 1 = 9

2.5x = 10 <=> x = 4

4 - 2y = -2 <=> -2y = -6 <=> y = 3

Vi afprøver lige:

4 - 2*3 = 4-6 = -2 så den passer her

3*4 - 3 = 12 - 3 = 9 så den passer også her.

Har du bare gættet på løsningerne eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2011 af Duffy

x = 4 og y = 3


Svar #3
16. marts 2011 af MathildeMmml (Slettet)

 Arh meget bedre - tak for det. Har fundet fejlen nu :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. januar 2012 af cecilie114 (Slettet)

hvor kommer +1 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. januar 2012 af Duffy

x - 2y = - 2

- x-+ 2y =  2

2y =  x + 2

y = 1/2* x + 2/2

y = 0,5 x + 1


Skriv et svar til: Løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.