Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

investering... rigtigt??

17. marts 2011 af sissasine (Slettet)

 spørgsmålet lyder 

Beregn hvor meget den årlige vandbesparelse mindst skal udgøre i kroner for at investeringen er lønsom

Virksomheden  har en årlig vandbesparelse på 150000 kr Der er en posetiv nutidsværdi på 70814, efter 6 år

diskonteringsfaktoren år 6 er 0,56447

ER det sådan

årlig vandbesparelse - posetiv nutidsværdi/diskonteringsfaktor år 6= -> _>

150000- 70814/0,56447 = 24547,8059= 24548 kr  altså den årlige besparelse skal mindst udgøre 24548 kr

for at investeringen er lønsom

,  


Svar #1
17. marts 2011 af sissasine (Slettet)

 Prøver igen :)

Beregn hvor meget den årlige vandbesparelse mindst skal udgøre i kroner for at investeringen er lønsom??

Virksomheden har en årlig vandbesparelse på 150000 kr. gennem 6 år

har opstillet investeringens betalingsstrøm  og kapitalværdi/nutidsværdi er posetiv altså investeringen er lønsom

diskonteringsfaktoren år 6 er 0,56447 og kapital/nutidsværdi er 70814 kr. og scrapværdi år 6 = 650000 kr.

er altså lidt i tvivl om det her :)

skal jeg beregne hvor stor scrapværdien mindst skal være for at investeringen er lønsom =  >>>>>

650000 - 70814/0,56447 = 524547, 8059 = 524548

altså scrapværdi skal mindst være 524548 for at investeringen er lønsom

skal jeg så dividere dette tal med 6 =  524548/6 =87425

altså den årlige vandbesparelse skal mindst udgøre 87425 kr

hvis det er forkert håber jeg der er en der kan hjælpe mig på vej


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. marts 2011 af EMosegaard (Slettet)

Jeg er ikke helt med.

Er det investering af et anlæg, hvorpå man kan spare vand? Scrapværdien skal kun indgå, hvis man vil sælge det aktiv man investerer i.


Skriv et svar til: investering... rigtigt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.