Matematik

differentialligning 1.orden

17. marts 2011 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har to opgaver der driller lidt.

Første er x*y' - 3*y + 4x2 - 10x + 18 = 0

og f(x) = 3x3 + 4x2 - 5x + 6 

når jeg så indsætter f(x) og f'(x) så får jeg:

-7x + 19 + 8x2 = 0

og så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre...

Den anden opgave er:

f(x) = x4 + 2x + 3 er en løsning til

x · y' - 4 · y - ln(2) · x · 2x + 4 · 2x = -12 og f(2) = 23

uanset hvad jeg gøre kan jeg ikke få ligningen til at gå op..

Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2011 af peter lind

Du har regnet forkert. Hvis du ser på konstantleddet i den første opgave. Konstantledde kommer fra 2 led nemlig -3*y og +18. Ganger du f(x) med -3 bliver konstantleddet -3*6 = -18. Konstantledene går altså ud mod hinanden og bliver altså ikke 19 som du skriver.


Skriv et svar til: differentialligning 1.orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.