Matematik

Optimering - hjælp

17. marts 2011 af rosenbjørn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..

Jeg sidder med en opgave som er forholdsvis simpel.

Opgaven lyder på at bygge et hegn op af en mur - altså kun tre sider er af hegn.

Hegnet dannes af 20m. Det må altså betyde at vi har en side y og to sider x som sammen giver 20m -> 2x + y = 20

Y defineres ved 20-2x=y

Herefter skal vi bestemme x så vi får det størst mulige areal.

Jeg ved at det skal være x=5 men ikke hvordan jeg skal beskrive det ved en formel - hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det indhegnede område har form som et rektangel. Beregn nu rektanglets areal og find maksimum for arealet.


Svar #2
17. marts 2011 af rosenbjørn (Slettet)

jo vist og hvis x er 5 må y være 10 og arealet 50.. men det er noget jeg har gættet og ikke regnet? er der ikke en formel hvor jeg kan finde at x skal være 5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo. Læs vejledningen i #1. Beregn rektanglets areal. Dets sider har længderne x og y = 20-2x . Heraf fås arealet

A(x) = x·(20 -x)   .

Bestem nu maksimum for funktionen A(x) .


Skriv et svar til: Optimering - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.