Matematik
mat spørgsmål-help!
I en trekant ABC , er |AB| =8 og højden h[b] = 6 .
a) Bestem vinkel A
b) Bestem |AC|
c) Bestem omkredsen af trekant ABC.
og så er der en anden opgave, som jeg har løst, men vil lige tjekke om jeg har lavet den rigtig.
Grafen for funktionen
f(x)=√x-x+4
afgrænser sammen med koordinatakserne et område M , der har et areal.
a) Bestem arealet af M .
∫06.562
Jeg har fået arealet til, at blive 15.924
Kan det passe?
håber på jeres hjælp...
Svar #1
20. marts 2011 af peter lind
I sådan en opgave skal du altid tegne systemet op. Brug velkendte sætninger om retvinklede trekanter på den retvinklede trekant, der dannes af AB og højden fra b.
Svar #3
20. marts 2011 af sar94 (Slettet)
nej, der oplyses ikke noget andet end det jeg skrev op :S
...hmmm
Svar #4
20. marts 2011 af sar94 (Slettet)
og det skal siges, at efter opgave a og står der.. undskyld jeg ikke skrev det før
Arealet af trekant ABC er 25.
b)Bestem |AC|
c) Bestem omkredsen af trekant ABC.
Svar #6
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#4
Så er jo hb·|AC| = 2·(arealet af trek ABC) = 50
Vinkel A findes af sin(A) = hb/|AB|
Endelig kan |BC| = a findes af en cosinusrelation.
#5
Det må så være arealet af M ?
Svar #8
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#7
Så dit svar gik på trekantens areal? Men det er jo en oplysning i opgaven. Derfor mente jeg, at din bekræftelse gik på opgavestillerens resultat for aralet af M i den anden opgave?
Svar #9
20. marts 2011 af Krabasken (Slettet)
#8
Saras resultat arealet M I f(x) - opgaven var korrekt -
Svar #11
20. marts 2011 af Krabasken (Slettet)
# 10
Klart - klart
- Godt påskud til at pudset brillerne 8-)
(Er der nogen, der vil pudse mine briller - ??)
Svar #12
20. marts 2011 af sar94 (Slettet)
Hej De herrer
jeg bliver lidt forvirret..
her er opgaven:
I en trekant ABC , er |AB| =8 og højden hb = 6 .
a) Bestem :A .
Arealet af trekant ABC er 25.
b) Bestem |AC|
c)Bestem omkredsen af trekant ABC.
håber på jeres hjælp.
Svar #15
20. marts 2011 af AMelev
I første opgave kunne du også have brugt arealformlen Areal = ½AC·AB·sin(vinkelA) - den har du jo bestemt i 1), men #4 metode er bedre, da den udelukkende benytter sig af de oplyste mål.
Din anden opgave - det er vi nu to, der får, så mon ikke det er rigtigt.
Svar #16
22. marts 2011 af sar94 (Slettet)
Hej alle sammen
Jeg beregnede i den der trekant de første 2 spørgsmål og jeg har fået
vinkel A til at være: 45,6
og AC til at være: 25/3
men hvordan laver man den sidste opgave med omkredsen =???
Svar #17
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#16
Hvis du følger fremgangsmåden i #6, finder du også |BC|, hvorved alle tre sider er kendt.
Svar #18
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#16
Man finder, at vinkel A = sin-1(6/8) = 48,59º .
|AC| = 25/3 er korrekt.
Benyt så, at
|BC|2 = |AB|2 + |AC|2 - 2|AB||AC|·cos(A)
Svar #19
22. marts 2011 af sar94 (Slettet)
men her var BC som den ukendte right?? men hvor får vi AB så fra??
og når du skriver |AB|2 + |AC|2 - 2|AB||AC|·cos(A)
skal der så være et gange tegn mellem |AB| og |AC|
??
